top of page

Zgodbe naših Vid

S klikom na ime, je dostopna celotna zgodba. Imena so spremenjena zaradi zaščite njihove zasebnosti. Nekatera so si starostniki izbrali kar sami.

1

OLGA 

Olga je borka, ji v življenju marsikaj ni bilo prihranjeno. Že v otroštvu se je soočila z družinskim nasiljem, ko je popival njen oče, zato si je obljubila, da se ne bo poročila s takšnim moškim, kot njena mama. A zgodilo se ji je prav to. Ko jo je mož zbrcal pred stanovanjem, so sosedje vse slišali, a ji nihče ni priskočil na pomoč.

4

SONJA ​

Upokojenka Sonja se je po moževem samomoru z nizko pokojnino težko preživlja, zato se pomoči ne branila. A nepridipravi so izkoristili prav njeno dobroto in zaupljivost ter jo okradli, da je ostala lačna in ni mogla plačati računov.

7

JOŽICA 

Jožica je v življenju veliko pretrpela. Izgubila je oba sinova in moža. Slednji jo je pošiljal na psihiatrijo in ji smrt njunega otroka prikrival do svojih zadnjih dni. Veliko časa je potrebovala, da je lahko ponovno zaupala ljudem.

MERI

Meri, Milkini mamici, ki razkriva, kako se je kot ženska z zavidljivo voljo borila s predsodki družbe, zgolj zato, ker je imela hčer z Downovim sindromom. 

2

5

LENKA

Skoraj osemdesetletna Lenka je bila v življenju večkrat spolno in fizično zlorabljena. "Jaz dobim 298 evrov. S tem denarjem ne morem niti vseh položnic pozimi pokrit. Jem juho, tisto za par centov. Razredčim jo za par dni. Pa kak kruh. Pri 78. ne rabim več. Duša me boli. Ponoči sanjam očkota, pa rejnika. Če se spomnim, me boli," je povedala Lenka.

8

VIKA 

Tragična zgodba gospe, ki jo je zaradi njene manjše rasti družina popolnoma izolirala, pretepala in poniževala, na koncu pa celo izselila daleč stran.

FRANCE

France - upokojen čevljar, ki sta ga v otroštvu pretepala župnik in oče, kasneje mu je za rakom umrla žena, za njo pa še sin. Ostal je sam.

3

6

JOŽI IN TONI

Joži in Tonika sta mati in hči, ki sta v življenju pretrpeli marsikaj. Odrinjeni na rob družbe sta na lastni koži občutili človeško hudobijo. In preživeli

9

GABI 

Pretresljiva zgodba osemdesetletnice, ki je v otroštvu preživela spolno zlorabo s strani očeta, sestrino smrt in mamin samomor. Šele na jesen njenega življenja so jo opazili dobri ljudje, ki ji danes nudijo pomoč..

10

KOSTA

Sem enkrat rekla zdravniku, če so kaki bolj poceni napitki, ker so se samo dražili. Je rekel, če mi je težko za moža dat za zdravje, pa sem nama potem telefon odjavila, da sem šla po njih. Pa potem še televizijo, da sem za plenice imela," pripoveduje upokojenka Kosta. Ena od mnogih starejših državljank, ki v Sloveniji živi v revščini. In ena od mnogih, ki ima za sabo težko zgodbo.

medijski partner

logo%20radio_edited.png
bottom of page