top of page

DOBRODELKO

Dobrodelko je edini in edinstven tovrsten portal v Sloveniji. Gre pravzaprav za bazo dobrih del in aktualnih potreb.

Dobrodelko je nadaljevanje projekta Randomised kindness – Naključna prijaznost, kar pomeni, da gre za mala dejanja in geste, ki ne pomenijo velikega finančnega zalogaja. Na platformi objavljajo aktualne potrebe ljudi ali društev. Od začetka delovanja projekta  jeseni 2017 so z manjšimi pozornostmi pomoč omogočili že mnogim – primer je recimo humanitarno društvo Križemrok, ki omogoča počitnice socialno ogroženim otrokom in so v požaru izgubili precej imovine.

Na Dobrodelku so bile objavljene njihove potrebe in ljudje so z veseljem pomagali z donacijami. Kozorogova pravi, da podobno poskrbijo tudi za starostnike ali brezdomce, dobri ljudje pa na pomoč priskočijo tudi delovanju društva: »Lep primer je bila recimo donacija znamk – kot humanitarnemu društvu nam 30 znamk vseeno predstavlja strošek, a želeli smo poslati zahvale. Našel se je dobrodelnež, poklikal in nam poslal znamke.«

Kako deluje?

1. PRIJAVIŠ SE TULE

2. IZBEREŠ NALOGO

Ko nalogo izbereš, se shrani v tvoj kotiček. To pomeni, da je ne more ta trenutek izbrati nihče drug. 

3. KO NALOGO IZPOLNIŠ, OZNAČI IZPOLNJENA 

4. ČE NALOGE NE MOREŠ IZPOLNIT, JO SPROSTI

To pomeni, da lahko nalogo ponovno izpolni nekdo drug.

POMEMBNO: Vedno pošlji izbrano nalogo na naslov, ki je naveden in ne na naslov društva. Naslov je naveden v PODROBNOSTI.

IMG_4813-435x435.jpg
spr.JPG

HOČEM DRUGAČEN ROJSTNI DAN

Odkar portal deluje se marsikdo odpove svojemu rojstnodnevnemu darilu in povabljence pozove, da namesto klasičnega obdarovanja opravijo dobro delo na Dobrodelku. Možnosti na platformi so, da se nalogo najprej prevzame, kar pomeni, da drugim več ni na voljo in po opravljeni pomoči, se nalogo sprosti. Obstaja tudi opcija, da se nalogo ponovno aktiva, če je posameznik, ki se zanjo odloči, iz določenih razlogov ne more izpolniti. 

V primeru, da se želite na tak način odpovedati rojstnodnevnemu darilu, nam pišite na email naslov.

83442804_2666452670150226_14377167229655

DODATNO male stvari, ki olajšajo življenje in jih vedno potrebujemo. Marsikatero stvar lahko preprosto naročite na dom starostnika, a ga prej obvestite.

- GRELNA BLAZINA

tako imajo toplo vsaj v postelji in si lahko pomagajo na ta način. Izberite s čim manj funkcijami. 

Strošek: 25 -30 €

- GRELNIK VODE

pomaga za hitro segrevanje vode, tako za čaj, kot za instant testenine)

Strošek: 16-20€

- DŽEZVA ZA KUHANJE KAVE 

Strošek: 20€

- KUHALNA PLOŠČA

če ima starostnik dotrajano kuhalno površino, je NE menjamo za indukcijsko, saj je ne bo znal uporabljati. Boljša rešitev je električna kuhalna plošča ali zelo enostavna mikrovalovka

Strošek: 35€

- PRENOSNI PRALNI STROJ (v kolikor je na starem okvara etc)

Strošek: 45€

bottom of page