top of page

ZDRAVSTVENO  ZAVAROVANJE

Pri starostnikih je potrebno obvezno preveriti zavarovanje.

Bolniki pa še vedno enačijo dopolnilno in dodatno zavarovanje. Prvo (dopolnitev k obveznemu) nas obvaruje stroškov zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti. V Sloveniji imamo samo eno vrsto dopolnilnega zavarovanja različnih ponudnikov, ki znaša okoli 30 evrov. Dodatno zdravstveno zavarovanje pa krije stroške zdravstvenih in z njimi povezanih storitev, oskrbe z zdravili in medicinsko-tehničnimi pripomočki, ki niso sestavni del pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in jih ne krije dopolnilno zavarovanje. Ponudba teh se razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice.

Preberi, kaj to pomeni v praksi ...

Preveri status kjerkoli

kartici.png

SMS na 031 771 009

 

 

Vsebina sporočila je ključna beseda ZZ ter devetmestna ZZZS številka osebe, ki je zapisana na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja

SMS za osebo Jakob Moder z ZZZS številko 032822733 je: ZZ032822733.

Pošiljanje sporočila je možno iz vseh domačih mobilnih omrežij, ne pa med gostovanjem v tujih omrežjih. Vsako poslano SMS sporočilo plačate po veljavnem ceniku svojega mobilnega operaterja.

 

Takoj (odvisno od mobilnega operaterja) boste prejeli SMS sporočilo s podatki o urejenosti obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ter v primeru, da ste neredni plačnik tudi informacijo o tem oziroma o morebitnih napakah.

 

Vrnjena SMS sporočila so brezplačna.

NI OSNOVNEGA ZAVAROVANJA

NI DOPOLNILNEGA ZAVAROVANJA

bottom of page