top of page
lenka%2520humanitarcek_edited_edited.jpg

Možnost direktne pomoči ponujamo tudi s plačilom položnic. Položnice imajo zaradi zaščite podatkov skrit ime in priimek starsotnike. Plačilo se izvede direktno na račun ponudnika (npr. elektro, plinovod). Obvezno je nato poslati potrdilo, saj smo bili  v preteklosti zaradi neresnosti "prostovoljcev" pogosto soočeni s precejšnjimi dolgovi, ki so bili posledica neplačila.

POTEK (na kratko)

1. IZPOLNI FORMULAR

Formular omogoča, da izbereš približno vsoto in frekvenco pomoči (enkratna, mesečna, občasna)

2. NA EMAIL boste prejeli nato položnico. A ne takoj! Preberi navodila spodaj. Položnice pošiljamo med 20-25. v mesecu.

3. POŠLJETE POTRDILO O PLAČILU tako se izognemo skrbem - iz naše strani in tudi iz strani starostnikov.

Od 20.1.2021 spreminjamo Skritega Položnicarja. Nasa družina namreč presega 2.800 članov in nekaj sprememb je bilo nujnih. Mesečno damo “ven” tako preko 2000 položnic. Vse ročno.

1. Ukinjamo kategorijo OBČASNI boter. Enostavno v taksni množici nismo in ne uspemo slediti željam - kdo bi na 4 mesece, kdo čez 2. Zato za slednje predlagamo, da si vnesejo enkratno polozničarstvo. In ko želite pomagati, se vnesete ponovno.

VSI ŽE AKTIVIRANI OBČASNI POLOŽNIČARJI, ki želite sodelovati, se tako vnesite ponovno v eno od obstoječih kategorij.

2. Polozničar je dobil svoj mail. Vsak mesec imamo med 20-28.naval mailov, a decembra nas je povozilo, poleg tega je zafrkaval se gmail. Tako da - Polozničarja boste dobivali iz ločenega emaila. Nanj tudi pošiljate potrdila.

3. Zakaj položnice pošiljamo “tako pozno?”

Preprosto - vezani smo na ponudnike. Ti izdajajo načeloma 10-15.v mesecu in potrebujemo nekaj dni, da nas položnica najde.

4. Zakaj niste aktivirani takoj? Ker gre za realne položnice, vezane na ponudnike. Poleg tega se trudimo, da položnica ustreza vasi vsoti. Včasih nizkih položnic preprosto ni.

5. Veliko vas ni bilo decembra aktiviranih. Zakaj? Ker smo imeli ogromno podjetij, ki so ponudile enkratno pomoč in prevzele položnice. In ker je slo za enkraten dogodek, smo “porabili njih”. Vas pa pustili počivat.

Nekateri imate nastavljene tudi vsote, za katere navadno nimamo položnic. Recimo 2-3e. Priporočamo, da potem raje izberete enkratno pomoč na vsakih nekaj mesecev za skupno vsoto.

6. Maile najdete pogosto v spam-u. Zakaj-se nismo odkrili. Verjetno ima kaj opraviti s tem, da jih pošljemo miljavžnt na dan. Upamo, da na novem ne bo teh tezav.

V tem času se nam je ponudilo kar nekaj prijaznih programerjev za pomoč. A ceprav smo zelo radi modernizirani - Polozničar ostaja “ročen”. Vsako položnico namreč preverimo, pokrijemo podatke, najdemo Polozničarja. Razmišljali smo, a tega ne moremo avtomatizirat. Poloznice so vsak mesec drugačne, druge. Včasih kdo izpade iz programa, se kdo poslovi in gre cez mavrico - zato moramo to početi ročno. In če počnemo ročno, seveda lahko prihaja do napak, zamud. Zato prosimo za potrpežljivost.

bottom of page